Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÁZIASSZONYOK GONDJA IS

Szennyvízcsatorna csőtörése, fertőtlenítő extrém takarítás és szennyvízhálózat helyrehozatala.

 

 

Egy háziasszony gondolatai, míg szerelőre vár:

Oh Jajj!      Ki gondolta volna  ezt a múlt héten….

    A pincében áll a szennyvíz…. Eltörött egy szennyvízcső….. Most aztán gyorsan kell intézkedni… Micsoda bűz… micsoda szennyezettség…. ennyi zsírmaradvány !  El sem hiszem! Kétségbeejtő helyzet!

Mikor törhetett el? Hogy, hogy nem vettük észre???  

Gyorsan keressünk rá az interneten,  ki is tudná megjavítani ezt a borzalmas csőtörést? Na és persze utána  a szmötyivel mi  lesz??  Magától nem takarítódik fel… és ez azért mégsem a kis  konyhai mosogatótálcám, amit  természetesen minden mosogatás után szépen rendbe teszek.

  Na majd ! Előbb a javításra kell szakembert keresni.

     „Minden napnak elég a maga baja.”. még jó, hogy ezt tudom.

Minden hirdetésnél mobilszámok vannak , állítólag éjjel nappal rendelkezésre állnak a megjelenő szakemberek , egy, kettő, három, négy , a  sokadik oldalon is.

 

         Még jó, hogy ilyen sokan vannak.

  Na  próbálkozzunk  az első hívással, mondjuk Ő.  Korlátlan beszélgetés az előfizetési csomagban ilyenkor nagyon jól jön. A telefonos reklámok által ugye bármelyik kedvező csomag  megköthető már sok helyen a hűségesség sem fontos, s így akár válthatunk is egy kedvezőbb lehetőségre.

De kár nem ér rá. Ő sem, és Ő sem. Na azért ez már sok.

 

  A mindennapi élet része, hogy dolgozunk, egészségesen táplálkozunk, esetleg gyógytornára járunk, finomakat együnk igyunk, s utána elmosogatjuk az edényeinket.

  Ha valamit nem tudunk utána keresünk a netes oldalakon. Mindig kaphatunk segítséget az internetes hirdetésekben, különböző oldalakon adnak felvilágosítást akár még az ingyenes házhozszállítási lehetőséggel is élhetünk már egyre több áruházi ajánlat alapján.  Felsorolni sem lehet mennyi mindenre használjuk ma már a technika fejlettségét.

      A GPS, bárhova elvezet, ha pontos a beírt cím, utcakereső segít, ha baráti kávédélutánra megyünk egy munkatársunkhoz, vagy hivatalos munkaebédre hívnak meg minket.

      Egyre gyakrabban szerveznek a  cégek  csapatépítési  frissítési  hétvégeket, hogy jobban együtt tudjanak működni a kollégák egymással.

   Elnézést , de ez azért fura, mert a legtöbb helyen a munka során is a számítógép használata vezeti az élbolyt, s az emberi , fizikai munka alaposan háttérben marad. Na jó!  Akkor meg azért előny a közös hétvége, mert legalább találkoznak egymással a kollégák… egy egy „ Wellness” – hétvége után hatékonyabb a munkamorál.. ugye??

 

     S ki ne vágyna erre? Mármint a pihentető hétvégére.

   Masszázzsal egybekötve, svédasztalos reggeli éS ebéd lehetőséggel .

 

   SZÉP kártya fizető eszközzel magunk is kreálhatunk ilyen bulis hétvégét kis családunkkal.  Ehhez annyi szükséges, hogy cégünk utaljon a számlánkra szállás, vendéglátás,  szabadidő,   egészség kártya megnevezésként  egy összeget, ki mit igényel , mint alkalmazott. Ez egyre több munkáltatónál működik, mint juttatási lehetőség.

Ezek persze jelen helyzetben csak stressz oldó gondolatok, - a masszázs nélkül - nehogy jobban felpörögjön a düh egy ilyen hétköznapi káosz esetén…

 

 

Most, mikor egy szakember kellene, szintén van bőven ajánlat, de úgy látszik ezek csak hirdetések…

  Végre a sokadik oldalról valaki kimondta a varázsszót:

„Egy órán belül ott vagyok” . Mint a régi filmben. „Egy óra múlva….”                

 

  Le sem merek menni addig a pincébe, hogy el ne keserítsen újra a látvány…

Még jó, hogy kipakoltuk lomtalanításnál a pincét, persze régi emlékek, már nem használt apróságok, itt is alaposan begyülemlett. Mostanáig minden tiszta volt a port leszámítva.  Felhordtunk minden kisebb nagyobb lomot, csak a polcok maradtak.  Most legalább a takarításnál majd ezzel nem kell foglalkoznunk. Micsoda megkönnyebbülés, jól jön az évenkénti lomtalanítás ez egy intő példa most is erre.

 

        De nehezen telik az idő, míg a szakembert várjuk… Oh! Oh!

 

 

     Az előbb emlegetett családi Wellness hétvége pénze most elúszni látszik…

   Na jó, az oda szánt költőpénznek annyi.  Majd kevesebb fagyit eszünk, kisebb fröccsöt iszunk. S olcsóbb helyen fogyasztjuk el bőséges ebédünket.

 

 

Megdöbbentőek az árak, amit egy munka során elkérnek ezek a „szakemberek”. Kiszállási díj, anyagdíj, munkadíj, s ki tudja még mit minek is neveznek .

 

   Persze tudom én is, mint mindeki más is, hogy  a vállalkozóknak ebből kell minden járulékot  maguk után kifizetniük a NAV felé, adókat is, ami gyakran  változik. Üzemanyag költséget fedeznek belőle, ha kocsival jön a helyszínre. Ennyi munkaeszközzel  s anyaggal másként sokszor nem is lehet  megjelenni az adott munkán. A kocsi persze fenntartást igényel, egyéb járulékaival együtt.

 

    Sok munkahelyen cafeteria  címen  bérletet vagy üzemanyag költséget számolnak el a munkába járás segítéseként.  Munkaruha  pénzbeni  és  vagy kihordási keretet is biztosíthat a munkáltató. Igen biztosíthat, mert ezek nem kötelező juttatások.

   Jelen helyzethez -  nem egy frissen vásárolt öltönyben,  ingben, nyakkendőben fog megjelenni  emberünk, pedig rengeteg  kellemes stílusú öltönyt lehet vásárolni, pénztárca barát áron,  és az üzletek  kedves eladókkal várják a vevőiket, - hanem  különösen veszélyes anyag lévén a  testre nézve   biztonságos védőruhában, esetlegesen maszkot használva  a  megfelelő munkaruha megválasztásával.

 

 Tehát, ha mi kaphatunk  kevésbé szennyezett helyen, akár irodában dolgozókként, is ilyen kedvező juttatásokat, az  természetes, s valóban segítség a költségeinkhez. Vállalkozóknál miért ne lenne természetes  ezen  eszközök beszerzése, s célirányos használata  most a szennyvíz eltakarításához  a munkájukra nézve esetleg egyedi, munkaruhák,  kesztyűk, maszkok  és hogy ők is  minőségi  munkaeszközökre   tudjanak költeni a jövedelmükből és vagy plusszban.  Krízishelyzetben  a mi előnyünket szolgálja, hogy ők rendelkeznek ilyen, kevésbé elegáns  felszerelésekkel,  kis nagynyomású gépekkel,  s  speciális porszívókkal .  A  megélhetésre is kell belőle gondolniuk, élelem, számlák

 kifizetése, mint ahogy  máshol a munkabért is erre használják.

 

Míg itt várakozom,  hallom a megdöbbentő híreket.

   Megint egy merénylet, megint rengeteg áldozat, s félelem, mely ez után megmarad… Óh de borzasztó.

   Az én helyzetem nem is annyira megoldhatatlan, de ott az áldozatok , s a hozzátartozóik  mély s felfoghatatlan  fájdalma,,, na ez nem semmi. Ez tényleg katasztrófa,  s mostanság egyre szörnyűbb dolgok történnek körülöttünk és vagy velünk. Hova jut így ez a világ? Egyre több természeti katasztrófa súlyt , egyre több  területen.  Van valami kiút ebből a szörnyű világból, hogy ne kellene állandóan félelemben, rossz hírek tövében élnünk az életünket?

 

Cseng a kaputelefon.  Ja persze a  víz vezeték szerelőt várom.

      De elmerengtem az élet egyéb dolgain.

Na halljuk mi a megoldás  s mindez mibe is fog kerülni??

Na ezt inkább nem is  publikálom.

   Igaz, hogy helyzettől függ, egy adott munka összege. De ez most egy kényszerhelyzet, s bevallom nem is értek hozzá, s a rengeteg szennyeződés látványa nem mozgat arra, hogy majd én mindent megcsinálok.

 

 Ám legyen !  X összeg csinálja meg kérem,  úgy, hogy ha ide lejön az ember  mindent teljesen rendben találjon, nyugodtan pihenhessen, annak fényében, hogy rend és tisztaság van újra.

  Ezen az oldalon megjelenő hirdetés ezt szeretné nyújtani minden rászorulónak, aki ilyen helyzetbe kerül:  Vízvezeték javítás,  csere, és a keletkezett  szenny eltakarítása.

  Kinek mi éri meg?  Igen igazuk van.

Lehet próbálkozni másik hívással is, és soha nem szabad feladni annak reményét, hogy megtaláljuk azt a „szakembert” aki azon kívül, hogy szimpatikus  elfogadható áron dolgozik, s esetleg még garanciát is vállal a munkája után.